Direct reserveren >>

Heel veel te doen

In Winterswijk en omgeving is van alles te doen. Voor jong en oud. Spectaculair of juist lekker relaxed.
Wij hebben een kleine opsomming voor jullie gemaakt, maar verwijzen jullie ook graag naar de website van “Ontdek de Achterhoek” waar nog veel meer leuke activiteiten op een rijtje zijn gezet.

Steengroeve Winterswijk

Geologisch gezien is de gevarieerde bodemopbouw van Winterswijk een van de rijkste van ons land. Winterswijk wordt daarom ook wel de mozaïekvloer van Nederland genoemd. Dé geologische parel in het Nationaal Landschap Winterswijk is de steengroeve in Ratum. De steengroeve is sinds de jaren dertig in gebruik. Het Muschelkalk dat wordt afgegraven dient als grondstof voor o.a. kunstmest en mobiele telefoons, maar het wordt ook gebruikt in het asfalt van landingsbanen op luchthavens. Door de kalksteenwinning zijn de miljoenen jaren oude aardlagen zichtbaar in de rotswanden aan de oppervlakte, wat bezoekers een fenomenaal kijkje op de geologische geschiedenis van Winterswijk biedt.

Meer info over de Steengroeve
Steengroeve Winterswijk
Museum MORE Ruurlo

Museum MORE Ruurlo

Museum MORE is het grootste museum voor modern realisme in Nederland. Van 20e-eeuwse meesters tot hedendaagse realisten en jong aanstormend talent. Met twee adembenemende musea in de Achterhoek: Museum MORE in Gorssel en Museum MORE | Kasteel Ruurlo. Open van dinsdag t/m zondag.

Meer info over Museum MORE

Strandbad Winterswijk

Dit prachtige authentieke bad uit de jaren dertig  van de vorige eeuw is in 2010 compleet gerestaureerd en nu weer open voor publiek! Mooier dan ooit, een parel in de Achterhoek!

Als ouder/verzorger heeft u perfect zicht op de kinderen door de schuin aflopende ligweide naar het zandstrand toe. De geoefende zwemmer kan terecht in het diepe bassin met hoge duiktoren. Het Strandbad beschikt over ruime toiletruimtes, een babyverschoontafel, waterspeeltoestellen, kiosk, douches en kleedhokjes.

Meer info over Strandbad Winterswijk
Strandbad Winterswijk
Natuurpark de Leemputten

Natuurpark de Leemputten Groenlo

Een prachtig stukje Achterhoek. Ontspanning en plezier staan hier centraal. Op de waterfiets het dierrijke natuurgebied verkennen, een wandeling maken over het bospad, genieten op het terras of het strand of lekker spelen en vies worden in onze speelweide.

Meer info over De Leemputten

Villa Mondriaan Winterswijk

Villa Mondriaan is een museum over de jonge jaren van Piet Mondriaan. Mondriaan verwierf wereldfaam in Parijs en New York. Minder bekend is dat zijn schilderscarrière begon in Winterswijk, waar hij van zijn achtste tot zijn twintigste jaar woonde.

Hier ontdekte Piet Mondriaan zijn passie voor tekenen en schilderen en werkte hij aan de ontwikkeling van het talent dat hem zou doen uitgroeien tot één van de belangrijkste vernieuwers van de schilderkunst. De jaren waarin zijn kunstenaarschap werd gevormd, bracht Piet Mondriaan door in de Villa aan de Zonnebrink 4.

Meer info over Villa Mondriaan
Villa Mondriaan Winterswijk
Erve Brooks Gelselaar

Erve Brooks Gelselaar

Beleef de leukste activiteiten in de Achterhoek. Erve Brooks heeft een ruim aanbod binnen- en buitenactiviteiten. Weer of geen weer: iedereen vermaakt zich tijdens een uitje bij Erve Brooks. Dompel je een dag onder in het échte leven van Gelderland. Zo kun je bij ons terecht voor familiedagen, kinderfeestjes, vriendendagen, bedrijfsuitjes of schoolreisjes. Jong en oud vermaakt zich bij Erve Brooks. Wij zijn er voor iedereen!

Meer info over Erve Brooks

Sevink Avonturenpark Winterswijk

Bij Sevink Avonturenpark banjeren de kinderen lekker binnen en buiten rond in een veilige, omheinde omgeving. Jij leest ondertussen een krantje of kletst ongestoord bij met je partner, collega’s. familie of vrienden. Kies voor een all-in bourgondische grill of een pannenkoek gebakken van meel van onze eigen molen. Of drink een koud drankje op het terras en volg de activiteiten op en bij het ’t Hilgelomeer.

Meer info over Sevink Avonturenpark
Sevink Avonturenpark
Golfbaan Winterswijk

Golf & Country Club Winterswijk

Golf & Country Club Winterswijk is verbonden aan Golfbaan de Voortwisch en bevindt zich in het Nationaal Landschap Winterswijk.
De Winterswijkse golfbaan is bij uitstek dé plek voor iedereen die in rust wil golfen in een groene en historische omgeving en wil genieten van de Achterhoekse gastvrijheid. Het gezellige clubhuis is voorzien van alle benodigde faciliteiten, zoals een restaurant en een grote golfshop.
Ook worden er diverse golfarrangementen aangeboden.

Meer info over Golfbaan Winterswijk

Ketteler Hof Haltern am See (DE)

In speeltuin De Ketteler Hof zijn glijbanen en klimtoestellen in alle soorten en maten. Met veel plezier worden ze bijna allemaal uitgeprobeerd. Klimgeiten komen hier aan hun trekken. Maar ook kinderen die moeite hebben met hun motoriek worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen. Goed voor het zelfvertrouwen en lekker voor de beweging. De meeste glijbanen en klimparcoursen liggen in de schaduw en zijn overkapt. Wel zo handig bij regen of warmte.

Meer info over Ketteler Hof
Ketteler Hof

Bahia Bocholt (DE)

Zwemparadijs met Caribische flair.

Onder het grote transparante koepeldak vindt u een enorm zwemparadijs, waar u heerlijk kunt zwemmen, duiken, meedoen aan de aquagym of relaxen in de whirlpool. Of u stort zich in het avontuur van de spannende AQUA CHOICE glijbaan, de 70 meter lange wildwaterglijbaan of doet lekker helemaal niets … behalve genieten!

Bij mooi weer wordt het cabriodak boven het grote diepe bad geopend. Dan stroomt er heerlijke frisse lucht naar binnen en voelt u zich zo vrij als een vogel. Echt paradijselijk Caribisch!

Meer info over Bahia

Movie Park Bottrop (DE)

Ga offroad met PAW Patrol, spring op een jetski of ga op het spoor van bovennatuurlijke levensvormen in waterattractie ‘Area 51 Top Secret’ of achtbaan ‘Star Trek™: Operation Enterprise’ in Movie Park Germany. Perfect voor jong & oud!

Meer info over Movie Park
Wildpark Frankenhof

Wildpark Frankenhof Reken (DE)

Het Wildpark Frankenhof in Reken is al fascinerend door zijn prachtige ligging. Omgeven door de bossen van de Hohe Mark, ligt het Wildpark Frankenhof in een prachtige omgeving. Het is het hele jaar geopend en is vooral populair bij gezinnen met kinderen.

Direct bij de ingang wordt u begroet door wasberen, fretten en de zeer actieve neusbeertjes. Voorbij de uilen en de populaire kinderboerderij, leidt het pad naar de edelherten en de rendieren. Hier kunnen de dieren van dichtbij worden bewonderd. Elanden, wolven en alpaca’s behoren tot de bewoners van het 35 hectare grote park, evenals oude tamme dierenrassen. Er wordt groot belang gehecht aan voldoende rustplaatsen voor de dieren. De meest indrukwekkende bewoners van het wildpark zijn waarschijnlijk de prairiebizons.

Meer info over Wildpark Frankenhof