Direct reserveren >>

Winterswijk

Nationaal Landschap Winterswijk

Onthaasten en genieten van het pure leven doe je in het Nationaal Landschap Winterswijk. Een prachtig predicaat voor dit unieke gebied van 22.000 hectare inclusief delen van Aalten, Berkelland en Oost Gelre. In het verleden hebben de eigenaren van scholtenboerderijen met hun pachters en knechten een grote stempel gedrukt op het ontstaan van dit gebied. Houtwallen, beekjes, essen, molens, bossen en landerijen werden door hen ingericht en onderhouden. Het resultaat is een afwisselend coulisselandschap met een aantal natuurreservaten met zeldzame dieren en planten. Eén van de mooiste in Nederland!

Restaurants

In het gezellige centrum van Winterswijk vindt u veel horecagelegenheden en terrasjes.
Een greep uit deze top eetgelegenheden:

En nog veel meer..

Warenmarkt

Ook wel de gezelligste markt van de Achterhoek genoemd! De warenmarkt Winterswijk biedt een zeer uitgebreid assortiment op woensdag en zaterdag om de Jacobskerk in het hart van het centrum.

De markt op woensdag aan de zuidzijde heeft een gezellige sfeer met een uitgebreid assortiment. Op de zaterdag is ook de noordzijde bezet, waar u vele verse producten kunt kopen en kunt genieten van de vele eetstands. Vele verschillende vissoorten vindt u hier en de kaasspecialisten hebben een keur aan verschillende soorten kaas. Oosterse producten ontbreken evenmin. Op het gebied van vers fruit en groente kunt u hier terecht, ook vers gesneden groentes en salades behoren tot het assortiment.

De markt van Winterswijk is diverse keren uitgeroepen tot de beste middelgrote markt van Nederland.